Sunday, November 22, 2009

Passive Questions

PASSIVE QUESTIONS
(to be + past participle)

Yes / No Initialized with auxiliaries : do/does, did; is, am, are, was, were; have/has, had; can, could; may, might, shall, should; must, ought..to.

Active
Can he operate the machine?
Are you writing the program?
Did he wait for me?
May I borrow your car?
Must I listen to him?

Passive
- Can the machine be operated (by him)?
- Is the program being written (by you)?
- Was I waited (by him)?
- May your car be borrowed (by me)?
- Must he be listened (by me)?

Informative, Initialized with questions words : who, whom, whose, where, when, what, which, why, how.

Active
Who writes the letter?
Whom are you waiting for?
Whose sister writes it?
Where did you see him?
When will you buy a car? -

Passive
- By whom is the letter written?
- Who is being waited for (by you)?
- By whose sister it is written?
- Where was he seen (by you)?
- When will a car be bought (by you)?

Transform into passive as the examples above.
1. Did SBY defeat Kalla and Mega ?
Answer: Were Kalla and Mega defeated by SBY?
2. Do you also study analyzing the system?
Answer: Is analyzing the system also studied by you?
3. How long have you been solving the problem?
Answer: How long has the problem been being solved?
4. Does the electronics engineer maintain the machine?
Answer: Is the machine maintained by the electronic engineer?
5. Why didn’t you listen to their advice?
Answer: Why wasn’t their advice wasn’t listened by you?
6. Can the programmer operate the machine?
Answer: Can the machine be operated by the programmer?
7. Who teaches you accounting?
Answer: By whom is accounting tought to you?
8. When will you visit him?
Answer: When will he be visited by you?
9. Why didn’t you study the lesson?
Answer: Why wasn’t the lesson studied by you?
10. Where can you get the capital?
Answer: Where can the capital being got by you?
11. What will you do to overcome the problem?
Answer: What will be done by you to overcome the problem?
12. Must I pay your account?
Answer: Must your account be paid by me?
13. Which employee will you promote?
Answer: Which employee will be promoted by you?
14. Who must pay the victims of Lapindo?
Answer: By whom the victim of Lapindo must be paid?
15. Do you understand the lesson?
Answer: Is the lesson understood by you?

No comments:

Post a Comment